Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση-κόλαφος, απο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, κατά Μητσοτάκη: «Θέλετε να τοποθετήσετε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ΕΚΑΒ»

 Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» για την... έμπνευση με τους στρατιωτικούς και τους πυροσβέστες - «Δε σας νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, σας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να φτάνει γρήγορα το ασθενοφόρο»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την θέση του Πρωθυπουργού ότι το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να ενισχυθεί με εξειδικευμένους διασώστες, αλλά αντίθετα, θα σταλούν για υπηρεσία στρατιωτικοί και πυροσβέστες, δημιουργώντας ένα γενικό μπάχαλο, το οποίο μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

«Δε σας νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, σας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να φτάνει γρήγορα το ασθενοφόρο», σχολιάζει το Σωματείο και στη συνέχεια αναρωτιέται: «Και μετά; Να κατέβει ο πυροσβέστης και ο στρατιωτικός να κάνει τι; Μόνο ζημιά θα προκαλέσει, σε αντίθεση με ένα εκπαιδευμένο Διασώστη».

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν συνεχώς καταγγελίες και προειδοποιήσεις για την έλλειψη εκπαιδευμένων Διασωστών και ακατάλληλων ασθενοφόρων οχημάτων, επισημαίνουν ότι «λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει, επιτέλους» και πως «εργαζόμαστε τουλάχιστον οι μισοί από ότι πρέπει, υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι Διασώστες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτοι της αντίστοιχης σχολής, που παραμένουν ανενεργοί και εσείς θέλετε να τοποθετήσετε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ΕΚΑΒ».

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που προμηνύονται για την υπηρεσία μας, δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας, περί μεικτών πληρωμάτων.

Είναι δυνατόν οι κενές θέσεις, εκπαιδευμένων, πιστοποιημένων Διασωστών, που χρειάζονται να καλύπτονται από στρατιωτικούς, πυροσβέστες και λοιπούς μη γνώστες του αντικειμένου της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας;

Δε στέγνωσε ακόμη το μελάνι της προηγούμενης μας ανακοίνωσης-καταγγελίας, στην οποία προειδοποιούσαμε για την αύξηση των θανάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευμένων Διασωστών και ακατάλληλων ασθενοφόρων οχημάτων.

Στον κάλαθο των αχρήστων και αυτή, όπως και οι προηγούμενες.

Δε σας νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, σας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να φτάνει γρήγορα το ασθενοφόρο. Και μετά; Να κατέβει ο πυροσβέστης και ο στρατιωτικός να κάνει τι; Μόνο ζημιά θα προκαλέσει, σε αντίθεση με ένα εκπαιδευμένο Διασώστη.

Είναι μια πιθανή εξέλιξη, μη ανεκτή από μέρους μας και θα πολεμήσουμε μια τέτοια προοπτική, που μόνο εις βάρος των πολιτών θα αποβεί.

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει, επιτέλους! Εργαζόμαστε τουλάχιστον οι μισοί από ότι πρέπει, υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι Διασώστες με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτοι της αντίστοιχης σχολής, που παραμένουν ανενεργοί και εσείς θέλετε να τοποθετήσετε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ΕΚΑΒ.

Προσλάβετε άμεσα πιστοποιημένους Διασώστες, εντάξτε την ειδικότητά μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξοπλίστε το ΕΚΑΒ με σύγχρονα ασφαλή ασθενοφόρα, για να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς οι πολίτες της χώρας μας. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας, την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Η μεταφορά ενός συμπολίτη μας είτε σε καρότσα αγροτικού είτε σε ασθενοφόρο με ανειδίκευτο προσωπικό θα έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, δεν θέλουμε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να γίνουν ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ.

Δεν θυσιάζουμε ζωές!!! Επιβάλλεται τα πληρώματα σε κάθε ασθενοφόρο να είναι Πιστοποιημένοι και άρτια Εκπαιδευμένοι Διασώστες!!!

Για το Δ.Σ.:
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σεραφίδης Γεώργιος Βάιος Βασίλειος

Πηγή