Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται περιοχές με σκάφη του Λιμενικού.ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στις "φλόγες" τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο Κιοτάρι - Επιτάσσονται πλοία - Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνονται περιοχές με σκάφη του Λιμενικού – Aπεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες από τη Μονή Υψενής – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ rodiaki.gr

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Ρόδο με την κατάσταση να εμπνέει ανησυχία στην Πυροσβεστική. Μόλις πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες είχαν εγκλωβιστεί στη Μονή Υψενής, προσπαθώντας να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το μοναστήρι.

Για προληπτικούς λόγους νωρίς το μεσημερι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας και πριν από λίγο η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοτάρι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

 Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες. Ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλείς περιοχές.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο πλαίσιο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος αφού για λόγους προστασίας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνεται και με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και από αρκετές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν σε όλο το μέτωπο.

Σύμφωνα με το Forecast Weather, το Λιμενικό εκκενώνει τουρίστες από τη θάλασσα. Όπως αναφέρει η ανάρτηση ” Από την θάλασσα εκκενώνει το Λιμενικό τουρίστες και όποιον αλλον μπορεί η κατάσταση δυστυχώς ειναι δραματική και η μόνη προτεραιότητα είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές. Οι Πυροσβέστες δίνουν μάχες στα ξενοδοχεία ώστε να προχωρησουν οι εκκενώσεις και να μην προχωρήσει η φωτιά σε παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι, το οποίο είχε εκκενωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Την ίδια στιγμή, ρίγος προκαλεί η φωτογραφία των αλόγων που τρέχουν προκειμένου να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Φωτιά στη Ρόδο

rodiaki.gr

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στη Ρόδο, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι σε εξέλιξη Συντονιστικό με τη συμμετοχή του ΥΠΕΝ/Μονάδας διαχείρισης Κρίσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΕΚΑΒ, ΓΕΕΘΑ, Σωμάτων Ασφαλειας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) για να συμμετάσχει στο Συντονιστικό. 

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΕ